New profile posts

Hello, I am Denny another Chaparral owner that is looking for more then the Chap. Forum has to offer.
I have had my 1985 XLC 235 trailer queen since 1992
  • Like
Reactions: Doc
Hey Jim. Hope you are feeling better and can get back online real soon. Miss ya man. Take care.
So, maybe this is an ignition issue? slowly increase rpm, no knock, goose the throttle, and you get a knock? Is the advance working properly? You say you degreed the cam, but is the crank marker correct? Is the advance working smoothly when goosing the throttle? Is this a TB-IV ignition? Module could be doing funny things, or the pickup. Inspect the cap and rotor?
We test ran with 93 and 1/2 pint outboard oil and got the power back BUT developed a hi rpm under load knock from either 6 or 8 .Raise the idle slowly up to 5 k and you dont hear it, raise it quickly no load and it clanks.As little as 4 deg makes it disappear no load.customer said it happened powering up . Will have a update as soon as I get it to take apart AGAIN.
Ed
Nope, don't run alky. not even 10%. I only use pure gasoline. Assuming timing is correct, I've found popping through the intake usually indicates a something going on with the valve train. I got here late and it's time for bed. If you want to chat, my cell is 269-277-2404. I'm on central time. Fred
tech ? do you run alcohol fuel .got a 5.7 that I built and have 10 hrs on it. First time cust tried to power up after a few hours of break-in reported popping and backfiring. no carbon on the plugs or in the engine, cylinder walls appear to be washed clean of oil.all 8 plugs show as dried clay color,definitely not carbon color.
Ed
Got a cell?
I do it myself, I paid someone to do it once and had problems the fallowing spring. Are you going to try it yourself?
I made it out twice this year, only skied once. That is sad. Memorial Day and Labor Day. And now it is time to winterize.
Top